Bekroonde vocalisten tillen concert in Dorpskerk Vorden naar hoog niveau

Een uitverkochte kerk in kerstsfeer, een 70-koppig orkest, La Sinfonia Contea, twee goede vocalisten en een inspirerende dirigent Joop Boerstoel dat waren de ingrediënten voor het geslaagde concert zondag 16 december in Vorden plaatsvond.

De binnenkomer was de Quadrille uit Carmen van Bizet, gevolgd door het uit het Weens nieuwjaarsconcert bekende “Wein, Weib und Gesang”van Strauss en vervolgens gaf tenor Martin Hurkens, die in 2010 winnaar was van Holland got talent, en in China bekender is dan in Nederland, een mooie versie van “You raise me up”. Na een selectie van Keltische Filmmuziek nam mezzosopraan Marieke Visser de microfoon en de dirigent, die steeds de stukken op toegankelijke wijze aankondigde, verklapte dat zij j.l. maandag 10 dec. de AMA 2018 ( Amateur Musical Award) in ontvangst had mogen nemen. Zij zong naast een paar duetten met Martin ook “I dreamed a dream” uit les Misérables.

Omdat dit een jubileumjaar is voor L.Bernstein werd er een mooie medley uit West Side Story gespeeld

 Er werd gekozen uit bestaande arrangementen en bij de selectie van meespelende instrumenten kon deze keer ook voor een harp gekozen worden omdat die ook in China beschikbaar is en dus niet mee hoeft te reizen.

Deze midwinterproms was de enige uitvoering in Nederland van dit projectorkest dat op 26 december naar China vertrekt om daar een serie van vijf nieuwjaarsconcerten te geven. Met hun keurige tenue in zwart en wit met een toefje Hollands oranje komen ze daar vast goed voor de dag. De heer en mevrouw Shen, die de communicatie met China voor La Sinfonia Contea doen, waren ook aanwezig en genoten samen met publiek, dat het orkest met een langdurend applaus beloonde.