Staande ovatie voor La Chambre du Roi

10 maart 2019, een regenachtige zondagmiddag met windkracht 9 en code oranje in het zuidwesten van ons land. Binnen in het Heiligenbeeldenmuseum zitten Esther Visser, Laura Brüggen, Manuel Visser, Marieke Tuin en Teunis van der Zwart in te spelen voor het concert dat La Chambre du Roi zondagmiddag verzorgt voor Cultuurfonds Vorden.


Om 15.00 uur start het concert en je voelt meteen de warmte van de muziek en hartverwarmend enthousiasme van musici en publiek.
La Chambre du Roi is een kamermuziek ensemble dat speelt op authentieke instrumenten. Zij hebben tot doel om regelmatig onbekende werken te programmeren en bij de uitvoering ervan zo dicht mogelijk bij de originele uitvoeringspraktijk van de tijd en plaats waarin het werk geschreven is te blijven. Ze laten het publiek proeven hoe deze muziek oorspronkelijk geklonken kan hebben en welke instrumenten de componist in gedachten had bij het schrijven.

Teunis van der Zwart, eerste hoornist van het Orkest van de Achttiende Eeuw (en wellicht een van de beste natuurhoornisten ter wereld!) speelt voor deze gelegenheid mee en legt aan het publiek uit wat het bijzondere aan een natuurhoorn is en hoe dit instrument bespeeld wordt.
Het programma bestond uit:

  • hoornkwartet opus 2 nr 2 van J.B. Duvernoy
  • strijkkwartet opus 20 nr 2 van J. Haydn
  • strijkkwartet in C KV 157 van W.A. Mozart
  • hoornkwintet in es  KV 407 van W.A. Mozart

Het publiek wist de uitvoering van deze werken te waarderen en beloonde het ensemble met een daverend applaus en een staande ovatie.

Cultuurfonds Vorden heeft als doelstelling het bevorderen van een inspirerend kunst- en cultuurklimaat en samen te werken met andere cultuur aanbieders. Wij bedanken het Heiligenbeeldenmuseum voor de constructieve en prettige samenwerking.