Marcel van Roosmalen – Literaire avond rond zijn boek “Totaal”

Publicatie:

Donderdag 16 maart 2023 – 20:00 uur
Locatie: Kulturhus Vorden (Dorpscentrum)
Prijs: €12,50

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en schrijver. Op zijn website staat dat hij een arendsoog heeft voor het menselijk tekort en bekend staat om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om.

Marcel is “Druktemaker in deNieuwsBV op Radio 1”, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow “Media Inside” en maakt succesvolle podcasts.

Hij is columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. Hij is schrijver voor o.a. Hard Gras en de Correspondent en auteur van bestsellers als “Totaal”.  Zijn proza wordt gekenmerkt door een droge tot cynische ondertoon.Marcel van Roosmalen wordt geïnterviewd door Martine Letterie. Het belooft een interessante avond te worden en wordt gehouden in het Kulturhus-Dorpscentrum. 

De lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren door € 12,50 per kaartje over te maken op rekening nr NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. lezing 16 maart ‘23. 
Uw reservering wordt vermeld op een lijst die bij de entree wordt afgetekend.

 

Uitreiking cheque Veilingcommissie

Publicatie:

De Stichting Veilingcommissie Vorden heeft besloten € 500,- uit de sponsoractie beschikbaar te stellen voor ons initiatief om de basisschool leerlingen in Vorden, Kranenburg en Wichmond een activiteit aan te bieden in de Kinderboekenweek.

Het doel van de activiteit is om het leesonderwijs van deze kinderen te bevorderen, want zien lezen doet lezen.

Er zijn al afspraken met een aantal scholen gemaakt om de plannen te bespreken en verder uit te werken.

Wij bedanken de Stichting Veilingcommissie Vorden voor dit prachtige bedrag.

Jaarverslag 2022

Publicatie:

Beste donateurs en andere belangstellenden,

Om het jaarverslag 2022 in te zien: KLIK HIER

Lezing Manu Keirse over zijn boek “Zie de Mens” (UITVERKOCHT)

Publicatie:

 

UITVERKOCHT
Dinsdag 10 januari 2023, 20.00 uur
Locatie: Hotel Bakker in Vorden
Prijs: € 10,00

Manu Keirse is klinisch psycholoog en emeritus-hoogleraar verliesverwerking aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij schreef vele boeken over verlies en verdriet en is een zeer gewaardeerd spreker voor een breed publiek. Vanavond houdt hij een pleidooi om anders naar elkaar te kijken.

Hij ziet de maatschappij steeds meer in het teken van winst staan. Technologische vernieuwingen zorgen voor meer efficiëntie, werknemers heten fulltime equivalents en in de zorgsector worden mensen al te vaak tot “patiënten” herleid. Maar door het opsplitsen van taken en verantwoordelijkheden heeft niemand meer zicht op het volledige plaatje en voelen steeds meer mensen zich onbegrepen.

Manu Keirse doet een oproep om de verregaande fragmentatie in onze maatschappij een halt toe te roepen. Hij pleit voor een radicaal nieuwe manier van kijken, een manier die de waarde en waardigheid van mensen centraal stelt. 

Het belooft met deze boeiende spreker een interessante avond te worden.

De lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren door € 10,00 per kaartje over te maken op rekening nr NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. lezing 10 januari ‘23. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

 

Jacobus en Jeroen den Herder (piano+cello)

Publicatie:

Zondag 29 januari 2023 om 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk (Vorden)
Prijs: € 17,50 .p.p

Jacobus den Herder is bekend van het NPO 4 programma “onder de vleugels van Den Herder”. Jacobus werd geboren in Zutphen (1985) en studeerde aan de conservatoria in Zwolle en Amsterdam. Hij was 1ste prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.

Zijn broer Jeroen den Herder (Zutphen 1971) is cellist en als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria in Amsterdam en Rotterdam. Hij geeft gastlessen aan de conservatoria in Minsk en Luik. Hij trad op in meer dan 30 landen om concerten en masterclasses te geven. Jeroen is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival in Zutphen. 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Inleiding op Beethoven 
  • Ludwig van Beethoven – Sonate voor piano nr.17, Op.31 nr.2 in d-klein 
  • korte inleiding op het werk na de pauze, met cello
  • pauze 
  • Arvo Part – Fratres voor cello en piano 
  • Franz Schubert – Sonate voor arpeggione en piano 

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk Vorden georganiseerd.

Kaarten voor dit concert kunt u reserveren door € 17,50 per kaartje over te maken op rekening NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum.  De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

(voor donateurs van Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden is de toegang gratis als zij de jaardonatie 2023 hebben voldaan)