Lezing Jolande withuis en Martine Letterie op 15 april

Publicatie:

Twee Achterhoekse auteurs en dochters vertellen over de geschiedenis van hun voorvaderen.

Op zondagmiddag 15 april organiseren Cultuurfonds Vorden en Bruna Vorden een lezing en gaan de Zutphense schrijfster Jolande Withuis en de Vordense Martine Letterie in gesprek.

Zie agenda voor meer informatie

M.C. Escher in Vorden

Publicatie:

In het jaar waarin Leeuwarden Culturele hoofdstad is en het Fries Museum een tentoonstelling over de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher brengt, presenteren wij Escher in Vorden.

zie agenda

Terugblik Lezing op Kasteel Ruurlo

Publicatie:

Het was een mooie zondagmiddag,4 maart, in Ruurlo. De prachtige trouwzaal was goed gevuld met ruim 30 liefhebbers die gretig luisterden naar Trudy Altink, de professionele gids en bouwhistoricus. Zij putte uit de geschiedenis van kasteel Ruurlo en  bijgebouwen en toonde door middel van oude tekeningen en foto’s hoe het kasteel in de loop der jaren veranderde in een prachtig museum. Het publiek werd ingewijd in verborgen jaartallen en het secreet van de toren.

Lees verder..

Terugblik Introductie op Passieconcert

Publicatie:

Zaterdag 3 maart, een week voor het concert met de Markuspassion, hield de dirigent alvast een boeiende presentatie over het verschil tussen de Matheus en de Markus en hoe de componisten van beide passies geïnspireerd werden.14 bezoekers luisterden en werden goed voorbereid op het concert van 10 maart in de Dorpskerk. Lees verder..

Lezing bij Kasteel Ruurlo

Publicatie:

Zondag 4 maart om 15.00 uur in de sprookjesachtige trouwzaal van Kasteel Ruurlo een lezing over het kasteel, de tuin én kunstenaar Carel Willink. Een professionele gids van museum MORE vertelt bijzonderheden en anekdotes die een bezoek aan de tentoonstelling nog boeiender maken.

Meer informatie in de agenda