RaboBank Clubsupport Actie

Publicatie:

Wij doen mee aan de Rabobank ClubSupport Actie 2023.


Leden van de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek kunnen in de periode 4 t/m 26 september 2023 stemmen op hun favoriete stichting of vereniging.

Cultuurfonds Vorden doet mee met als doel:
“wij willen een concert organiseren waarbij wij jonge, talentvolle muzikanten een professioneel podium willen bieden.
De jonge muzikanten kunnen zodoende een stuk muzikale ervaring opdoen.”

Uw stem is geld waard. Met uw stem kunnen we de concertprijs laag houden en de musici een redelijke beloning geven.

Stem op Cultuurfonds Vorden.

Bij voorbaat hartelijk dank namens het bestuur van Cultuurfonds Vorden:
Eppie van het Hof
Anne Veen-De Vries Reilingh
Henco Elbrink

Boek’n avond met Mark Stokmans

Publicatie:

Dinsdag 19 september 2023 20.00 uur
Locatie: Kulturhus/Dorpscentrum Vorden
Prijs: € 12,50 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Mark Stokmans (1975) studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en internationale betrekkingen. Hij won met zijn boek “Land van echo’s” de Boekhandelsprijs 2023. Het is zijn debuutroman.

Land van echo’s is een monumentale roman over vriendschap, passie en onbereikbare liefde. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden.

Mark Stokmans is kind van een expat en woonde van zijn 6e tot zijn 11e jaar in Peru.

Toen Mark jong was, emigreerden zijn grootouders naar Spanje. Vanaf toen bracht Mark er vrijwel elke zomer door. De geschiedenis, het landschap, de taal en de mensen, Mark heeft ze in zijn DNA verankerd.

​Het huis waar zijn grootouders woonden en een – tot op de dag van vandaag – verlaten landhuis in de omgeving inspireerden samen tot het scheppen van de Alquería del Moro, het Middeleeuwse Moorse landhuis dat Herman restaureert en ten koste van alles beschermt. Dit huis, maar ook het Spaanse landschap, de mensen en de bewogen geschiedenis van Spanje, spelen een belangrijke rol in de roman “Land van echo’s”.

 

De lezing wordt georganiseerd door Bruna Boekhandel in Vorden, Bibliotheek West Achterhoek en Cultuurfonds Vorden onder het motto “Boek ’n avond” in Vorden.

    

Concert Vocaal Ensemble Lochem

Publicatie:

Zondag 1 oktober 2023 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk Vorden
Prijs: € 20,00 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Jongeren 18- gratis toegang, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs.
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Het Vocaal Ensemble Lochem is voor zondagmiddag 1 oktober 2023 uitgenodigd voor een optreden in de Dorpskerk. Het koor is opgericht in 1974 door Martien Nuis. Na zijn vertrek stond het koor achtereenvolgens onder leiding van Jan Achterkamp, Klaas Stok, Anneke van Wassenhove en Bas van den Heuvel. Sinds april 2020 staat het koor onder leiding van Marc Buijs.

Het koor telt ongeveer 30 leden. Voor zondag 1 oktober 2023 zingen zij a capella liederen van ThomasTallis & William Byrd, twee beroemde Engelse componisten uit de Renaissancetijd. Het programma heet vanuit Donker naar Licht en wordt afgewisseld met zang door Henriette Feith begeleidt door David van Oijen op luit. Zij vertolken liederen van Dowland.

Kinderboekenweek: feest!!

Publicatie:

Op vrijdag 6 oktober 2023 is het Kinderboekenfeest voor de kinderen van de basisscholen in Vorden, Kranenburg en Wichmond.

In het Kulturhus in Vorden zal Martine Letterie (schrijfster) voorlezen uit een selectie van haar boeken, waaronder “Kinderen van ver”. Tegelijkertijd zal Saskia Halfmouw (illustrator) tekeningen maken op een groot bord.

In 3 groepen (3/4, 5/6, 7/8) zijn de kinderen van harte welkom..

In overleg met de scholen is dit programma tot stand gekomen met als doel kinderen te stimuleren (meer) te gaan lezen.

Het kinderboekenfeest wordt georganiseerd en aangeboden door Bruna Boekhandel in Vorden, Bibliotheek West Achterhoek en Cultuurfonds Vorden.

Mede tot stand gekomen door de toekenning van een substantiële bijdrage van Veilingcommissie De Werf.

           
Foto boek, Martine en Saskia

Concert Lunette Saxofoonkwartet.

Publicatie:

Zondag 26 november 2023 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk Vorden
Prijs: € 17,50 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
(jongeren 18- gratis toegang, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs)
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Het ‘Lunette Saxophone Quartet’ is tot stand gekomen in 2016 op het ArtEZ conservatorium te Zwolle en bestaat uit Hanneke Veldhuizen baritonsaxofoon, Inge Mulder altsaxofoon, Olga Marquez tenorsaxofoon en Puck van der Hoeven sopraansaxofoon. Als vier jonge artistieke dames leerden zij elkaar kennen tijdens hun studie. Ze voelden zich onmiddellijk met elkaar verbonden door hun gedeelde vurigheid en passie voor de muziek. Het kwartet varieert in verschillende stijlen en soorten muziek.

Elke stijl heeft zijn eigen uitdaging en vraagt om een andere aanpak, interpretatie en presentatie. Dat prikkelt, stimuleert en inspireert enorm. In de afgelopen jaren heeft het kwartet onder andere interessante masterclasses gehad met een aantal fantastische muzikanten, waaronder het Apollo kwartet, het van Baerle trio en Purpura Pansa.

In 2018 hadden we hun radiodebuut bij Opium op NPO 4. In 2019 en 2020 werden ze ook uitgenodigd om te spelen op het festival ‘Palermo Classica’ in Sicilië. Als kwartet wagen ze zich aan verschillende genres en nemen ze deel aan verschillende projecten met kunstenaars, bands of zangers.

Het programma voor zondagmiddag 26 november 2023 is nog niet bekend maar wordt later bekend gemaakt.

Nieuwe penningmeester

Publicatie:

In de bestuursvergadering van 12 juni 2023 is Henco Elbrink benoemd tot penningmeester van Cultuurfonds Vorden. Het bestuur is blij met de komst van Henco en wenst hem veel succes. In dezelfde vergadering is Dries Kasper afgetreden. Onder dankzegging, voor bewezen diensten gedurende de afgelopen 6 jaar, heeft het bestuur afscheid van hem genomen.

Deze bestuurswijziging is inmiddels bij de KvK verwerkt.

 Henco Elbrink

Boek’n avond met Jaap Robben

Publicatie:

Dinsdag 28 november 2023 20.00 uur
Locatie: Kulturhus/Dorpscentrum Vorden
Prijs: € 12,50 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

In eerste instantie studeerde hij Milieu- en Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar doorliep vervolgens de Koningstheater Akademie in Den Bosch.

Voor de roman “Schemerleven” ontving hij de Confituur Boekhandelsprijs 2023.

Jaap zegt zelf over “Schemerleven”:

“Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst bij een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man, ook niet als het hun gezamenlijk kindje was”.

De lezing wordt georganiseerd door Bruna Boekhandel in Vorden, Bibliotheek West Achterhoek en Cultuurfonds Vorden onder het motto “Boek ’n avond” in Vorden.

    

Binnenkort informeren wij over de wijze van kaarten bestellen voor de lezing.

Concert Staffa Trio

Publicatie:

Zondag 28 januari 2024, 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk Vorden
Prijs: € 17,50 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Jongeren 18- gratis toegang, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs.
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Het Staffa Trio bestaat uit Symone Boerstoel (viool), Angela Kreeftmeijer (klarinet) en Bert Kreeftmeijer (piano). Zij spelen kamermuziek in originele bezetting en bewerkingen van barok tot 20e eeuw.

De naam van het trio verwijst naar het Schotse eiland Staffa, een klein onbewoond eiland dat behoort tot de Binnen-Hebriden. Kenmerkend voor het eiland zijn de basaltkolommen en de basaltgrotten. De grootste grot heet Fingal’s Cave. Felix Mendelssohn heeft zich hier laten inspireren voor de beroemde concertouverture “Fingal’s Cave”, bekend geworden onder de naam “The Hebrides”.  

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk in Vorden georganiseerd.
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Concert Brillante Quartet

Publicatie:

Zondag 17 maart 2024, 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk – Vorden
Prijs: volgt nog
(jeugd 18- gratis toegang mits aangemeld bij info@cultuurfondsvorden.nl)

De concertcommissie heeft ook dit jaar “The Best off” van Conservatorium ArtEz in Zwolle bezocht. Na rijp beraad hebben we een keuze gemaakt aan welke jonge musici wij een concertpodium willen bieden. Dit keer is gekozen voor Brillante Quartet.

Het Brillante Quartet bestaat uit:
Eider Armendariz Cividian, viool
Tristán Savoye Matamoros, viool
Adrián Abad Antoñanzas, altviool
Aymara Gosen, cello

Het Brillante Quartet is in september 2022 ontstaan vanuit de passie voor strijkkwartetmuziek.
Het repertoire dat zij spelen is zeer divers, waarbij zij altijd stukken kiezen die hen inspireren en die kunnen helpen om te groeien in hun reis als ensemble. 

In hun biografie schrijven ze: “Voor ons is elke repetitie een klein laboratorium waarin wij ons vrij kunnen uiten en de meeste ‘out-of-the-box’ ideeën kunnen uitproberen. Dit constante experimenteren heeft ons de muziek vanuit verschillende perspectieven laten benaderen, altijd met een fris karakter laten spelen en er veel plezier mee laten hebben.”

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk in Vorden georganiseerd.
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Nadere informatie volgt o.a. over het programma dat zij na de zomervakantie gaan samenstellen.

Concert Grupo Los Criollos

Publicatie:

Zondag 21 april 2024, 15.00 uur
Locatie: 
Dorpskerk Vorden
Prijs: € 20,00 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Jongeren 18- gratis toegang, mits in het bezit van een geldig toegangsbewijs.
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Grupo Los Criollos is een professioneel Zuid Amerikaans ensemble dat bestaat uit Renato Freyggang (Chili), Orlando Miño (Argentinië) en Alvaro Pinto (Chili) en actief sinds 2002. Directe aanleiding voor de samenwerking was de grote belangstelling van Nederlandse koren voor de werken van de Argentijnse componist Ariel Ramirez. ‘Misa Criolla’, Navidad Nuestra en ‘Misa por la Paz y la Justicia’ van Ariel Ramirez zijn een vast onderdeel van het koorrepertoire. Grupo los Criollos worden regelmatig gevraagd door koren om deze stukken te spelen. Daarnaast geven ze vaak concerten waarin verschillende feestelijke Zuid-Amerikaanse stijlen voorbij komen. Zo kan het publiek een reis maken langs verschillende landen en ritmische muziekstijlen zoals bijvoorbeeld de Cueca, Chacarera, Tango, Cumbia, guaracha, Cubaanse Son en Folklore uit de Andes. Renato, Orlando en Alvaro bespelen inheemse instrumenten zoals Bombo legüero (percussie), Charango (snaarinstrument), Quena (blaasinstrument), Sikus (blaasinstrument) die Ariel Ramirez, naast de klassieke instrumenten zoals gitaar, piano en contrabas, in de stukken heeft opgenomen. Grupo Los Criollos zijn niet alleen uitstekende instrumentalisten en zangers. Hun kennis over de rijke muzikale verscheidenheid van Latijns-Amerika is onuitputtelijk. Deze kennis is door de jaren heen vergaard door studie, reizen en onderzoek. Grupo Los Criollos maken de Latijns Amerikaanse ritmes toegankelijk voor het Nederlandse publiek in concerten en workshops.

Álvaro Pinto Lyon, Solo tenor, gitaar, charango, kena, sikus, hobo, basgitaar. Hij speelde onder andere in de groepen “Barroco Andino” “Música Temprana”en “Amankay” en ismomenteel lid van de beroemde Chileense groep”Quilapayun”, en “Trio Galantes”

Renato Freyggang: Percussie, kena, sikus, saxophone, zang. Hij was lid van “Amankay”, “Oketus” en de legendarische Chileense Group “Inti Illimani”.

Orlando Miño: componist, zanger en instrumentalist op het gebied van de Argentijnse muziek. Hij speelt charango, gitaar, basgitaar, percussie en tenor.

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk in Vorden georganiseerd.
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

 

Terugblik op concert Dianto Reed Quintet.

Publicatie:

Het Dianto Reed Quintet, bestaande uit Maria, Ovidi, Maria, Erick en Maria, wijkt graag af van het klassieke kamermuziekconcert.

Vijf dynamische musici met gevoel voor esthetiek en oog voor detail.
Zij verrasten op 30 april j.l. de aanwezigen in de Dorpskerk door hun unieke manier van spelen (alles uit het hoofd) en het toevoegen van choreografieën.
Ook de manier waarop ze de interactie met het publiek zijn aangegaan maakte indruk op de bezoekers.

“We hebben genoten van een geweldig mooi concert van hoog niveau!”, aldus een flink aantal bezoekers.

 

Enkele foto’s van de literaire avond met Marcel van Roosmalen.

Publicatie:

Hieronder ziet u een kleine foto-impressie van de zeer geslaagde literaire avond in het Kulturhus met Marcel van Roosmalen op 16 maart 2023.

Dianto Reed Quintet – “Identidades”

Publicatie:

Zondag 30 april 2023 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk Vorden
Prijs en bestellen: volg later.

“Een concert vol energie en contrasten waarbij de muziek voor zich spreekt”.

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziek-ensemble dat bestaat uit 5 jonge Spaanse musici. De groep creëert een uniek geluid dankzij de combinatie van klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk element, het riet.

Na hun studie aan verschillende Spaanse conservatoria, spelen leden van het Dianto Reed Quintet in verschillende jonge nationale en internationale orkesten, zoals het Jeugdorkest van Spanje, het Nationaal Jeugd Orkest, het European Union Youth Orchestra of het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Tegenwoordig vervolgen ze hun masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze masterclasses hebben gevolgd van verschillende gerenommeerde musici.

Het Dianto Reed Quintet heeft de 1e prijs gewonnen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021 en op het Storioni Concours 2021. Verder is het een van de finalisten van het Dutch Classial Talent 2022/2023.

Onlangs won het de eerste prijs op het “XV Concurso Nacional de Música de Cámara Villa de Cox” in Alicante, Spanje. 

Ze treden regelmatig op in belangrijke landelijke radio- en televisieprogramma’s waaronder Podium Witteman, De Klassieken en Spiegelzaal AvroTros, alsmede in Tivoli Vredenburg en Het Concertgebouw.

In overleg met het Quintet is gekozen voor het programma “Identidades”.

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk in Vorden georganiseerd.
www.diantoreedquintet.com
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Kaarten voor dit concert kunt u reserveren door € 22,50 per kaartje over te maken op rekening NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. Uw reservering wordt vermeld op een lijst die bij de entree wordt afgetekend.
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Marcel van Roosmalen – Literaire avond rond zijn boek “Totaal”

Publicatie:

Donderdag 16 maart 2023 – 20:00 uur
Locatie: Kulturhus Vorden (Dorpscentrum)
Prijs: €12,50

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en schrijver. Op zijn website staat dat hij een arendsoog heeft voor het menselijk tekort en bekend staat om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om.

Marcel is “Druktemaker in deNieuwsBV op Radio 1”, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow “Media Inside” en maakt succesvolle podcasts.

Hij is columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. Hij is schrijver voor o.a. Hard Gras en de Correspondent en auteur van bestsellers als “Totaal”.  Zijn proza wordt gekenmerkt door een droge tot cynische ondertoon.Marcel van Roosmalen wordt geïnterviewd door Martine Letterie. Het belooft een interessante avond te worden en wordt gehouden in het Kulturhus-Dorpscentrum. 

De lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren door € 12,50 per kaartje over te maken op rekening nr NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. lezing 16 maart ‘23. 
Uw reservering wordt vermeld op een lijst die bij de entree wordt afgetekend.

 

Uitreiking cheque Veilingcommissie

Publicatie:

De Stichting Veilingcommissie Vorden heeft besloten € 500,- uit de sponsoractie beschikbaar te stellen voor ons initiatief om de basisschool leerlingen in Vorden, Kranenburg en Wichmond een activiteit aan te bieden in de Kinderboekenweek.

Het doel van de activiteit is om het leesonderwijs van deze kinderen te bevorderen, want zien lezen doet lezen.

Er zijn al afspraken met een aantal scholen gemaakt om de plannen te bespreken en verder uit te werken.

Wij bedanken de Stichting Veilingcommissie Vorden voor dit prachtige bedrag.

Jaarverslag 2022

Publicatie:

Beste donateurs en andere belangstellenden,

Om het jaarverslag 2022 in te zien: KLIK HIER

Lezing Manu Keirse over zijn boek “Zie de Mens” (UITVERKOCHT)

Publicatie:

 

UITVERKOCHT
Dinsdag 10 januari 2023, 20.00 uur
Locatie: Hotel Bakker in Vorden
Prijs: € 10,00

Manu Keirse is klinisch psycholoog en emeritus-hoogleraar verliesverwerking aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij schreef vele boeken over verlies en verdriet en is een zeer gewaardeerd spreker voor een breed publiek. Vanavond houdt hij een pleidooi om anders naar elkaar te kijken.

Hij ziet de maatschappij steeds meer in het teken van winst staan. Technologische vernieuwingen zorgen voor meer efficiëntie, werknemers heten fulltime equivalents en in de zorgsector worden mensen al te vaak tot “patiënten” herleid. Maar door het opsplitsen van taken en verantwoordelijkheden heeft niemand meer zicht op het volledige plaatje en voelen steeds meer mensen zich onbegrepen.

Manu Keirse doet een oproep om de verregaande fragmentatie in onze maatschappij een halt toe te roepen. Hij pleit voor een radicaal nieuwe manier van kijken, een manier die de waarde en waardigheid van mensen centraal stelt. 

Het belooft met deze boeiende spreker een interessante avond te worden.

De lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren door € 10,00 per kaartje over te maken op rekening nr NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. lezing 10 januari ‘23. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

 

Jacobus en Jeroen den Herder (piano+cello)

Publicatie:

Zondag 29 januari 2023 om 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk (Vorden)
Prijs: € 17,50 .p.p

Jacobus den Herder is bekend van het NPO 4 programma “onder de vleugels van Den Herder”. Jacobus werd geboren in Zutphen (1985) en studeerde aan de conservatoria in Zwolle en Amsterdam. Hij was 1ste prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.

Zijn broer Jeroen den Herder (Zutphen 1971) is cellist en als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria in Amsterdam en Rotterdam. Hij geeft gastlessen aan de conservatoria in Minsk en Luik. Hij trad op in meer dan 30 landen om concerten en masterclasses te geven. Jeroen is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival in Zutphen. 

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Inleiding op Beethoven 
  • Ludwig van Beethoven – Sonate voor piano nr.17, Op.31 nr.2 in d-klein 
  • korte inleiding op het werk na de pauze, met cello
  • pauze 
  • Arvo Part – Fratres voor cello en piano 
  • Franz Schubert – Sonate voor arpeggione en piano 

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk Vorden georganiseerd.

Kaarten voor dit concert kunt u reserveren door € 17,50 per kaartje over te maken op rekening NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum.  De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

(voor donateurs van Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden is de toegang gratis als zij de jaardonatie 2023 hebben voldaan)

 

Gerda Schoo Koninklijk Onderscheiden

Publicatie:

Het bestuur van Cultuurfonds Vorden feliciteert Gerda Schoo van harte met het ontvangen van een Koninklijke Onderscheiding.

Zij heeft de onderscheiding “lid in de orde van Oranje Nassau” ontvangen.

De aanvraag voor de onderscheiding is door verschillende organisaties ondersteund voor het vele vrijwilligerswerk dat Gerda in de afgelopen jaren heeft verricht. Voor de Rotary, 4xV commissie feestelijkheden na de herinrichting van Vorden, commissie t.b.v. de heropening van de Hervormde Kerk na de restauratie van orgel en kerkramen, Vordens Tennispark en Cultuurfonds Vorden heeft ze veel betekend.

Gerda was in 2008 samen met o.a. Wim Polman oprichter van Cultuurfonds Vorden en heeft tot 1 januari 2021 het secretariaat gerund.

De onderscheiding is op 26 april 2022 uitgereikt tijdens de “lintjesregen” in het Gemeentehuis van Bronckhorst.

Concert Duo Delta Scuti

Publicatie:

Zondag 12 juni 2022, 15.00 uur Dorpskerk in Vorden.
Bekijk ook als evenement: <KLIK HIER>

Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en GemmaSmit (cello). Hun ontmoeting in 2019 was de start van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band.

Mateo Viscarra Wilde (2000, Bolivia) begon zijn pianostudie in 2006 aan de Gnesin School in Rusland bij Ella Mihaylovna Koperina. Daarna studeerde hij bij Irina Efanova in Bolivia, en een jaar bij Slava Poprugin in Den Haag. Ook volgde hij in 2013 masterclasses bij Alexander Moutouzkine in New York. Momenteel studeert hij aan het conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar.

Gemma Smit (2000, Nederland) begon op haar 7e met haar cellostudie. Vanaf 2016 nam ze deel aan het strijkersensemble ‘Fancy Fiddlers’ als aanvoerder, onder leiding van Coosje Wijzenbeek in Amsterdam. Daarbij volgde ze masterclasses van Charles Watt en Monique Bartels. In 2018 studeerde ze een jaar bij Maarten Mostert in Amsterdam. Nu studeert ze bij Karlien Bartels aan het conservatorium in Zwolle.

Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en de romantiek, en dit legde de basis voor het ontstaan van Duo Delta Scuti. Sindsdien spelen ze graag muziek van verschillende stijlen en geven ze concerten met een divers programma, met onder meer stukken van Bruch, Schumann, Grieg en Bloch. Ze gaven onder andere concerten op het stadsfestival in Zwolle, in het Wilminktheater in Enschede, en namen deel aan masterclasses van het Bennewitz kwartet & Harry-Imre Dijkstra. Ook speelden ze op het Gelre kamermuziek concours.

De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek.

Kaarten.
– De kaarten voor dit concert zijn vanaf 18 mei 2022 te koop bij Bruna in Vorden.
– Ook kunt u kaarten reserveren door € 17,50 per kaartje* over te maken op rekening nummer NL 80 RABO 01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

Donateurs van Cultuurfonds Vorden hebben gratis toegang als zij de jaardonatie 2022 reeds betaald hebben.

We begroeten u graag op 12 juni a.s.