Marcel van Roosmalen – Literaire avond rond zijn boek “Totaal”

Publicatie:

Donderdag 16 maart 2023 – 20:00 uur
Locatie: Hotel Bakker te Vorden
Toegang: Nog niet bekend

Marcel van Roosmalen is journalist, columnist en schrijver. Op zijn website staat dat hij een arendsoog heeft voor het menselijk tekort en bekend staat om zijn droge humor. Zelf lacht hij nergens om.

Marcel is “Druktemaker in deNieuwsBV op Radio 1”, maakt samen met Gijs Groenteman de talkshow “Media Inside” en maakt succesvolle podcasts.

Hij is columnist voor NOS Studio Sport en NRC Handelsblad. Hij is schrijver voor o.a. Hard Gras en de Correspondent en auteur van bestsellers als “Totaal”.  Zijn proza wordt gekenmerkt door een droge tot cynische ondertoon.

Marcel van Roosmalen wordt geïnterviewd door Martine Letterie. Het belooft een interessante avond te worden.

De lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Binnenkort informeren wij over de wijze van kaarten bestellen voor deze lezing.

Jacobus en Jeroen den Herder (piano+cello)

Publicatie:

Zondag 5 februari 2023 om 15.00 uur
Locatie: Dorpskerk Vorden
Toegang: Nog niet bekend

Concert door Jacobus (piano) en Jeroen ( cello) den Herder.
Jacobus den Herder is bekend van het NPO 4 programma “onder de vleugels van Den Herder”.
We zijn nog in gesprek met de broers Den Herder over het precieze programma.
Zodra daarover meer bekend is zullen we de informatie hier op onze website plaatsen.
 

Lezing Manu Keirse over zijn boek “Over de Mens”

Publicatie:

Dinsdag 10 januari 2023, 20.00 uur
Locatie: Hotel Bakker in Vorden
Toegang:
Nog niet bekend

Manu Keirse is klinisch psycholoog en emeritus-hoogleraar verliesverwerking aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven.

Hij schreef vele boeken over verlies en verdriet en is een zeer gewaardeerd spreker voor een breed publiek. Vanavond houdt hij een pleidooi om anders naar elkaar te kijken.

Hij ziet de maatschappij steeds meer in het teken van winst staan. Technologische vernieuwingen zorgen voor meer efficiëntie, werknemers heten fulltime equivalents en in de zorgsector worden mensen al te vaak tot “patiënten” herleid. Maar door het opsplitsen van taken en verantwoordelijkheden heeft niemand meer zicht op het volledige plaatje en voelen steeds meer mensen zich onbegrepen.

Manu Keirse doet een oproep om de verregaande fragmentatie in onze maatschappij een halt toe te roepen. Hij pleit voor een radicaal nieuwe manier van kijken, een manier die de waarde en waardigheid van mensen centraal stelt. 

Het belooft met deze boeiende spreker een interessante avond te worden.

De lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Binnenkort informeren wij over de wijze van kaarten bestellen voor deze lezing.

 

Lezing door Louise O. Fresco “Moed en wanhoop ten tijde van Stalin, het actuele verhaal van Nicolai Vavilov”

Publicatie:

Donderdag 27 oktober 2022 om 20.00 uur
Locatie: nog te bepalen
Toegang: € 10,00.

Louise Fresco was tot 1 juli 2022 voorzitter van de Raad van Bestuur van Wageningen University & Research en hoogleraar. Daarnaast is zij columnist (NRC), schrijver en spreker. Haar meest recente boek is “De plantenjager uit Leningrad”.

De Russische botanicus Nicolai Vavilov beschermde in de Sovjettijd, met gevaar voor eigen leven, zijn unieke centrum voor zaden en gewassen. Zonder zijn werk zou honger wereldwijd nog veel breder verspreid zijn. De inzichten, de daadkracht, de moed van Vavilov inspireerden Louise Fresco, in háár levenslange strijd tegen wereldwijze voedselarmoede.

Op haar website schrijft ze:
Ik ben gepassioneerd door veel onderwerpen, in de eerste plaats natuurlijk de toekomst – en geschiedenis – van voedsel en landbouw in de wereld.

Ik ben een uitgesproken pleitbezorger voor wetenschappelijk onderzoek en innovatie, en erken het belang van het combineren van de levenswetenschappen met de geesteswetenschappen, en de essentiële rol van openbare dialogen. Ik geloof heilig in éducation permanente of life long learning: een dag zonder nieuw inzicht of feit, is een dag van armoede.

Als kennis de ene pijler van het menselijk leven is, is kunst de andere. Ik ben een echte liefhebber van klassieke muziek en opera, theater en beeldende kunst in hun vele vormen. En natuurlijk literatuur, fictie en non-fictie – een dagelijkse behoefte (zoals schrijven).

Ik ben gedurende mijn hele carrière gezegend met de kans om naar zo’n 90 landen te reizen, een enorme diversiteit aan landschappen en culturen te ervaren en geweldige mensen te ontmoeten. Mijn 15 jaar bij de VN en nog veel meer in multilaterale programma’s hebben mijn begrip gevormd van hoe wij mensen veranderen, maar ook hoe we ons aanpassen aan de dynamiek van onze planeet.

Ik ben er vast van overtuigd dat we gezamenlijk vooruitgang boeken door te leren en onze fouten te corrigeren. Ondanks de ernst van de uitdaging waarvoor we staan, blijf ik optimistisch over toekomstige vooruitgang op het gebied van voedsel, landbouw, wetenschap, welzijn en rechtvaardigheid.

In haar biografie treffen we een reeks van internationale activiteiten en eerbewijzen aan. Wij verwachten u zondermeer een boeiende avond aan te kunnen bieden in samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden.

Kaarten voor de lezing kunt u reserveren door € 10,00 per kaartje over te maken op rekening nr NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. lezing 27 oktober ‘22. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

Deze lezing wordt in nauwe samenwerking met Bruna Boekhandel in Vorden georganiseerd.

Vanaf 1 oktober ’22 zijn de kaarten ook te koop bij Bruna Boekhandel Vorden.

Pianoconcert Matthieu Idmtal

Publicatie:

Zondag 25 september 2022 om 15.00 uur
Locatie: Westerholtzaal van Kasteel Hackfort (Baakseweg 8 te Vorden).
Toegang: € 25,00 p.p.

Matthieu Idmtal bewaart goede herinneringen aan zijn optredens
in Vorden. En hij is niet de enige. Ook wij kijken terug op een succesvol concert laatstelijk in 2019. In de gesprekken met ons publiek valt zijn naam ook regelmatig.

Matthieu Idmtal (1988) is een gevestigde naam op nationale en internationale podia. Pers en publiek prijzen zijn muzikale persoonlijkheid en zijn uiterst gevoelige interpretaties. Hij is een toonaangevende vertolker van de muziek van Alexander Scriabin (zijn 1e solo cd is hieraan gewijd en kreeg meteen een *****recensie).

In “Coronatijd” heeft Matthieu zijn aandacht gericht op de opname van een 2de solo cd. Deze cd is geheel gewijd aan Edvard Grieg. 

In overleg met Matthieu hebben we gekozen voor het volgende programma:
Voor de pauze speelt hij verschillende werken van Edvard Grieg, waaronder een pianosonate en de Peer Gynt Suite.
Na de pauze staan Kinderszenen van Schumann, Impromptu van Chopin en Soirée de Vienne van Strauss/Grunfeld geprogrammeerd.


Kaarten voor dit concert kunt u reserveren door € 25,00 per kaartje over te maken op rekening:  NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

De ruimte in de Westerholtzaal is beperkt en vol=vol.
Matthieu is erg populair, reden waarom we u aanraden vroegtijdig kaarten te bestellen om teleurstelling te voorkomen.

Meer weten: Ga naar: www.matthieu-idmtal.com

Na afloop
Na afloop van het concert kunt u desgewenst genieten van een diner in het koetshuis van de Keuken van Hackfort. Wij adviseren u tijdig een tafel te reserveren bij hen omdat er een beperkt aantal tafels beschikbaar is.