Kinderboekenbal voor herhaling vatbaar

Vrijdag 5 oktober was het groot feest voor de basisschoolkin­deren in Vorden en Kranenburg. Zij mochten allemaal naar het Kulturhus in Vorden komen. Daar was Evelien van Dort, die lezingen gaf over het schrijverschap van kinderboeken. Zij las voor uit ei­gen werk en de kinderen mochten meezingen en er werd een quiz gedaan.

’s Middags om 15.00 uur begon het Kinderboekenbal. Er waren meisjes bij met hele mooie bal­jurken, veel tule en glitter en zelfs met een tasje. Ook de jongens waren feestelijk gekleed. DJ Tom zorgde voor muziek met echte di­scolampen. Om 15.45 uur kwam Kimberly Meijer van Indoor Sport Vorden dansen met de kinderen.

Het dansje van de kinderboeken week werd ingestudeerd en de kinderen inclusief de ouders de­den allemaal mee. Buiten stond de foodtruck van Aviko. Daar konden de kinderen met hun ouders een aardappelspiesje en een drankje halen. Tijdens de boekenbeurs van Bruna Vorden konden de kin­deren ook een boek kopen, er was een divers aanbod. De kinderen kregen daarbij een armbandje en het boekje van Jozua Douglas ‘De eilandenruzie’ cadeau.
Het Cultuurfonds Vorden en Bru­na Vorden kijken terug op een ge­slaagd feest en zijn zeker van plan hier volgend jaar een vervolg aan te geven.

 

[slideshow_deploy id=’730′]