Hoogste gemeentelijke onderscheiding voor onze voorzitter Wim Polman

Uit handen van burgemeester Marianne Besselink van Bronckhorst ontving Wim Polman (82) uit Vorden op donderdag 17 november de bronzen haas, de hoogste gemeentelijke onderscheiding in de gemeente Bronckhorst. Dat gebeurde voorafgaand aan een lezing van het Cultuurfonds Vorden in Hotel Bakker.

Polman was in Vorden tot september van dit jaar voorzitter van het Cultuurfonds. Ook is hij erelid van de Vordense ondernemingsvereniging en was hij vele jaren vrijwilliger van de Berenddag bij Kasteel Hackfort. Daarnaast is Polman al jaren mantelzorger voor zijn vrouw, die donderdagavond ook bij de uitreiking aanwezig was.

De gemeentelijke onderscheiding kwam voor hem als een grote verrassing. Compleet onverwacht stond de 82-jarige ineens in het middelpunt van de belangstelling in een zaal waarin kort voor de uitreiking zonder dat hij het in de gaten had meerdere familieleden hadden plaatsgenomen. In zijn reactie liet hij weten zeer vereerd te zijn.

Het was voor Polman niet zijn eerste onderscheiding. Al in 2009 is de Vordenaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Omdat hij nog altijd voor vele activiteiten in Vorden een inspirator is, besloot de gemeente Bronckhorst om hem opnieuw in het zonnetje te zetten.

Door Luuk Stam