Lezing “afgebroken mogelijkheden” door Jaap Nijstad (geannuleerd).

“Wegens omstandigheden gaat de lezing “afgebroken mogelijkheden” op zondag 27 maart helaas niet door.”

Jaap Nijstad houdt op zondag 27 maart om 16.00 uur een lezing getiteld “Afgebroken mogelijkheden”, in de Wildenborchse Kapel.

Britse piloot, John Mungo-Park, DFC&Bar, (1918 – 1941). Pastel uit 1940 door Eric Henri Kennington.
Zelfportret Leo Kok (1923 – 1945) getekend in Westerbork

Bij alle verschrikkingen die een oorlog met zich meebrengt behoort het in de knop afbreken van de levens van jonge mensen tot het meest afschuwelijke. Jonge mensen met verwachtingen en eigen talenten en de hoop daar in het leven iets moois, ja zelfs iets betekenisvols, van te kunnen maken. De Tweede Wereldoorlog verschilt in dit opzicht helaas niet van welke andere oorlog dan ook. Jonge militairen sneuvelen, verzetsmensen vinden de dood voor het vuurpeloton en joodse kunstenaars gaan ten onder in de holocaust. Wat er rest van hun bestaan is vaak schamel, maar zeker niet niks. Oorlogsvliegers werden bijvoorbeeld geportretteerd, verzetsmensen schreven prachtige teksten in de cel en in de kampen werd nog getekend. De lezing gaat in op een aantal van deze uitingen die getuigen van een leven in oorlogstijd.

Een hommage, opdat wij niet vergeten.

Praktische informatie
De lezing is voor iedereen toegankelijk.
Toegangskaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar bij Bruna Boekhandel in Vorden.
Voor Donateurs van Cultuurfonds Vorden is de prijs € 10 per toegangskaart.
Ook kan men kaarten reserveren door € 12,50 per kaartje over te maken op rekening nummer NL 80 RABO 01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de datum van de lezing. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam klaar.