Boek’n avond met Mark Stokmans

Prijs: € 12,50 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Mark Stokmans (1975) studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudies en internationale betrekkingen. Hij won met zijn boek “Land van echo’s” de Boekhandelsprijs 2023. Het is zijn debuutroman.

Land van echo’s is een monumentale roman over vriendschap, passie en onbereikbare liefde. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden.

Mark Stokmans is kind van een expat en woonde van zijn 6e tot zijn 11e jaar in Peru.

Toen Mark jong was, emigreerden zijn grootouders naar Spanje. Vanaf toen bracht Mark er vrijwel elke zomer door. De geschiedenis, het landschap, de taal en de mensen, Mark heeft ze in zijn DNA verankerd.

​Het huis waar zijn grootouders woonden en een – tot op de dag van vandaag – verlaten landhuis in de omgeving inspireerden samen tot het scheppen van de Alquería del Moro, het Middeleeuwse Moorse landhuis dat Herman restaureert en ten koste van alles beschermt. Dit huis, maar ook het Spaanse landschap, de mensen en de bewogen geschiedenis van Spanje, spelen een belangrijke rol in de roman “Land van echo’s”.

De lezing wordt georganiseerd door Bruna Boekhandel in Vorden, Bibliotheek West Achterhoek en Cultuurfonds Vorden onder het motto “Boek ’n avond” in Vorden.