Boek’n avond met Jaap Robben

Prijs: € 12,50 p.p. (incl. koffie/thee en verwerkingskosten)
Bestellen: KLIK HIER
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen.

In eerste instantie studeerde hij Milieu- en Maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, maar doorliep vervolgens de Koningstheater Akademie in Den Bosch.

Voor de roman “Schemerleven” ontving hij de Confituur Boekhandelsprijs 2023.

Jaap zegt zelf over “Schemerleven”:

“Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst bij een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man, ook niet als het hun gezamenlijk kindje was”.

De lezing wordt georganiseerd door Bruna Boekhandel in Vorden, Bibliotheek West Achterhoek en Cultuurfonds Vorden onder het motto “Boek ’n avond” in Vorden.

     

De toegangsprijs bedraagt € 12,50 p.p. (incl. koffie/thee)
Binnenkort informeren wij over de wijze van kaarten bestellen voor de lezing.