Jacobus en Jeroen Den Herder (piano en cello)

Concert door Jacobus (piano) en Jeroen ( cello) den Herder.
Jacobus den Herder is bekend van het NPO 4 programma “onder de vleugels van Den Herder”. Jacobus werd geboren in Zutphen (1985) en studeerde aan de conservatoria in Zwolle en Amsterdam. Hij was 1ste prijs winnaar bij het Prinses Christina Concours in Enschede, waar hij tevens de Donemus prijs ontving voor zijn vertolking van hedendaagse muziek. Ook als begeleider van verschillende instrumentalisten was hij prijswinnaar bij dit concours.

Zijn broer Jeroen den Herder (Zutphen 1971) is cellist en als hoofdvakdocent verbonden aan de conservatoria in Amsterdam en Rotterdam. Hij geeft gastlessen aan de conservatoria in Minsk en Luik. Hij trad op in meer dan 30 landen om concerten en masterclasses te geven. Jeroen is initiatiefnemer van het tweejaarlijkse Internationaal Cellofestival in Zutphen.

Het programma ziet er als volgt uit:

  • Inleiding op Beethoven
  • Ludwig van Beethoven – Sonate voor piano nr.17, Op.31 nr.2 in d-klein
  • korte inleiding op het werk na de pauze, met cello
  • pauze 
  • Arvo Part – Fratres voor cello en piano
  • Franz Schubert – Sonate voor arpeggione en piano

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk Vorden georganiseerd en vindt plaats in de Dorpskerk (Vorden).

Kaarten voor dit concert kunt u reserveren door € 17,50 per kaartje over te maken op rekening NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

(voor donateurs van Cultuurfonds Vorden en Vrienden van de Dorpskerk Vorden is de toegang gratis als zij de jaardonatie 2023 hebben voldaan)