Dianto Reed Quintet – “Identidades”

“Een concert vol energie en contrasten waarbij de muziek voor zich spreekt”.

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziek-ensemble dat bestaat uit 5 jonge Spaanse musici. De groep creëert een uniek geluid dankzij de combinatie van klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo. Ze hebben allemaal een gemeenschappelijk element, het riet.

Na hun studie aan verschillende Spaanse conservatoria, spelen leden van het Dianto Reed Quintet in verschillende jonge nationale en internationale orkesten, zoals het Jeugdorkest van Spanje, het Nationaal Jeugd Orkest, het European Union Youth Orchestra of het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Tegenwoordig vervolgen ze hun masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze masterclasses hebben gevolgd van verschillende gerenommeerde musici.

Het Dianto Reed Quintet heeft de 1e prijs gewonnen op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021 en op het Storioni Concours 2021. Verder is het een van de finalisten van het Dutch Classial Talent 2022/2023.

Onlangs won het de eerste prijs op het “XV Concurso Nacional de Música de Cámara Villa de Cox” in Alicante, Spanje.

Ze treden regelmatig op in belangrijke landelijke radio- en televisieprogramma’s waaronder Podium Witteman, De Klassieken en Spiegelzaal AvroTros, alsmede in Tivoli Vredenburg en Het Concertgebouw.

In overleg met het Quintet is gekozen voor het programma “Identidades”.

Het concert wordt in nauwe samenwerking met Vrienden van de Dorpskerk in Vorden georganiseerd.
www.diantoreedquintet.com
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Prijs en bestellen:
Kaarten voor dit concert kunt u reserveren door € 22,50 per kaartje over te maken op rekening NL80RABO 01426 68 931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. Uw reservering wordt vermeld op een lijst die bij de entree wordt afgetekend.
Toegangskaartjes zijn ook te koop bij Bruna Boekhandel in Vorden.