Concert serie 2019 Cultuurfonds Vorden

Wij hebben in 2019 een serie van 4 concerten voor u georganiseerd.
Stuk voor stuk uitgevoerd door bekende musici op een wisselende locatie.
Zo geven we vorm aan onze doelstelling om een inspirerend kunst- en cultuurklimaat te bevorderen en samenwerking te zoeken met andere cultuur aanbieders of locaties in Vorden en directe omgeving.


La Chambre du Roi

Zondag 10 maart (15.00 uur) treedt La Chambre du Roi op in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg-Vorden.

Kamermuziek ensemble ‘La Chambre du Roi’ rondom Esther Visser (barokviool, klassieke viool) speelt muziek uit verschillende stijlperiodes – van Barok tot vroege Romantiek –  op authentieke instrumenten. De musici die voor verschillende bezettingen worden uitgenodigd zijn allen, net zoals de violiste zelf, internationaal optredende specialisten op het gebied van historische uitvoeringspraktijk. Ze maken regelmatig deel uit van ensembles zoals het Orkest van de 18e euw, Bach Collegium Japan, La Petite Bande en Combattimento Consort Amsterdam. Direct na de oprichting won La Chambre du Roi de titel ‘Promising Ensemble 2011’ tijdens de ‘International Young Artists’ presentation in Antwerpen.

De bezetting in dit concert is:

  • Teunis van der Zwart – natuurhoorn
  • Esther Visser              – barokviool
  • Laura Bruggen            – barokviool en barokaltviool
  • Manuel Visser             – altviool
  • Marike Tuin                 – barokcello

Teunis van der Zwart, eerste hoornist van het Orkest van de Achttiende Eeuw (en wellicht een van de beste natuurhoornisten ter wereld!) komt dus naar Vorden!

Het prachtige programma bestaat uit het hoornkwartet opus 2 nr 2 van J.B. Duvernoy, het strijkkwartet opus 20 nr 2 van J. Haydn en vervolgens het strijkkwartet in C KV 157 en het hoornkwintet in es  KV 407 van W.A. Mozart.

Toegangsprijs € 17,50 Einde + 16.30 uur (inclusief korte pauze).


Rodion trio

Zondag 23 juni (15.30 uur) treedt het Rodion trio op in het Heiligenbeeldenmuseum op de Kranenburg-Vorden.

Het Rodion trio bestaat uit Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano). Zij brengen hun nieuwe concertprogramma “De Elementen”. Afwisselend, virtuoos en aangrijpend brengen zij o.a. werken van Jean-Féry Rebel, Bedrich Smetana, Claude Debussy, Franz Liszt en Ludwig van Beethoven.

Toegangsprijs € 17,50

Einde + 17.30 uur.


Claudia y Manito

Vrijdagavond 16 augustus (21.30 uur) treden Claudia y Manito op in de Kapel de Wildenborch.

Zang, Zuid-Amerikaanse klanken, flamengo met gipsy temperament door Claudia van Trigt op haar Paraguayaanse harp en Manito op zijn Spaanse gitaar.

Claudia speelt en zingt melancholische samba’s, ritmische polca’s, gevoelige tango’s aangevuld met Manito’s vurige solo’s en gevoelige fraseringen.

Bezoek deze mooie romantische zomerse avond aan de bosrand van het Bosket van landgoed de Wildenborch.

Toegangsprijs € 10,-

Einde 22.30 uur.


Levy-Idmtal

Zondag 17 november (15.30 uur) treedt duo Levy-Idmtal op in de vernieuwde Westerholtzaal van Kasteel Hackfort.

Violiste Maya Levy en pianist Matthieu Idmtal wonnen in 2017 de Supernova wedstrijd, een project voor jonge, getalenteerde Belgische muzikanten.

Kenners omschrijven het samenspel als “pure magie”. Het duo is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde op podia in binnen- en buitenland en wordt beloond met lovende kritieken in de nationale en internationale pers.

Over de te spelen werken vindt nog overleg plaats.

Toegangsprijs € 17,50

Na afloop van het concert kunt u bij “de Keuken van Hackfort” genieten van een heerlijk diner met groenten- en fruitsoorten uit de moestuin van Hackfort.

Abonnement

De zondagmiddagconcertserie (3x te weten 10 maart, 23 juni en 17 november) kunt u ook als geheel in een abonnement boeken voor een gereduceerde prijs van € 45,00.


Wij verzoeken u het abonnementsgeld vooraf te betalen op rekening NL80RABO01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. “concertabonnement 2019” en uw naam en adres.
De concertkaartjes liggen op de 1e concert dag voor u gereed bij de ingang.
Indien u onverwacht verhinderd bent om 1 van de concerten bij te wonen, dan mag u iemand anders in uw plaats laten genieten van dat concert.