Concert Duo Delta Scuti

Zondag 12 juni 2022, 15.00 uur Dorpskerk in Vorden.
Bekijk ook als evenement: <KLIK HIER>

Duo Delta Scuti is een energiek duo en bestaat uit Mateo Viscarra Wilde (piano) en GemmaSmit (cello). Hun ontmoeting in 2019 was de start van een oprechte vriendschap en een sterke muzikale band.

Mateo Viscarra Wilde (2000, Bolivia) begon zijn pianostudie in 2006 aan de Gnesin School in Rusland bij Ella Mihaylovna Koperina. Daarna studeerde hij bij Irina Efanova in Bolivia, en een jaar bij Slava Poprugin in Den Haag. Ook volgde hij in 2013 masterclasses bij Alexander Moutouzkine in New York. Momenteel studeert hij aan het conservatorium in Zwolle bij Frank van de Laar.

Gemma Smit (2000, Nederland) begon op haar 7e met haar cellostudie. Vanaf 2016 nam ze deel aan het strijkersensemble ‘Fancy Fiddlers’ als aanvoerder, onder leiding van Coosje Wijzenbeek in Amsterdam. Daarbij volgde ze masterclasses van Charles Watt en Monique Bartels. In 2018 studeerde ze een jaar bij Maarten Mostert in Amsterdam. Nu studeert ze bij Karlien Bartels aan het conservatorium in Zwolle.

Mateo en Gemma vonden elkaar in de gemeenschappelijke liefde voor kamermuziek en de romantiek, en dit legde de basis voor het ontstaan van Duo Delta Scuti. Sindsdien spelen ze graag muziek van verschillende stijlen en geven ze concerten met een divers programma, met onder meer stukken van Bruch, Schumann, Grieg en Bloch. Ze gaven onder andere concerten op het stadsfestival in Zwolle, in het Wilminktheater in Enschede, en namen deel aan masterclasses van het Bennewitz kwartet & Harry-Imre Dijkstra. Ook speelden ze op het Gelre kamermuziek concours.

De puurheid in het musiceren die ze beiden delen is voelbaar en maakt hun samenspel uniek.

Kaarten.
– De kaarten voor dit concert zijn vanaf 18 mei 2022 te koop bij Bruna in Vorden.
– Ook kunt u kaarten reserveren door € 17,50 per kaartje* over te maken op rekening nummer NL 80 RABO 01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

Donateurs van Cultuurfonds Vorden hebben gratis toegang als zij de jaardonatie 2022 reeds betaald hebben.

We begroeten u graag op 12 juni a.s.