Romantisch concert Claudia y Manito

Laat romantisch vrijdagavond concert, 16 augustus (21.30 uur) Claudia y Manito in de Kapel de Wildenborch, Kapelweg 1, 7251 KM  Vorden.

 

Claudia speelt op haar Paraguayaanse harp en zingt en Manito speelt op zijn gitaar.

Zuid Amerikaanse klanken met Gipsy temperament.

Romantische muziek die helemaal past bij de late avond in een Kapel gelegen aan de bosrand van het Bosket van landgoed de Wildenborch.

Claudia van Trigt zingt canciones uit diverse Zuid Amerikaanse landen.

Met haar zwoele stemgeluid treft ze het juiste gevoel wat deze muziek in zich draagt. Veel van deze nummers heeft haar vader (zelf zanger/gitarist en geboren onder de Caribische zon) haar bijgebracht. Door hem heeft ze ook de Paraguayaanse harp leren bespelen. Op dit prachtig instrument speelt Claudia melancholische zamba’s, ritmische polca’s gevoelige tango’s en meer. Manito vult het spel van Claudia aan met vurige solo’s en gevoelige fraseringen.

Vanaf zijn 7e levensjaar is de gitaar bij Manito niet meer weg te denken. Zijn oom, die gitaar (Hot Club de France stijl) en piano speelde, bracht hem de fijne kneepjes bij. Dit alles ging zonder noten lezen. In deze periode leerde Manito ook de rumba flamenca uit de Camargue.

Manito heeft altijd de voorkeur gehad voor de Spaanse gitaar. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel.

Door veel met andere muzikanten te spelen en zelfstudie heeft Manito een karakteristiek geluid ontwikkeld.  Zijn spel is intuïtief en heeft veel dynamiek. Dankzij de vele improvisaties klinkt zijn muziek  spontaan.

 

De kaarten zijn te koop bij Bruna in Vorden, Raadhuisstraat 20.
Ook kunt u kaarten reserveren door €10,00 per kaartje over te maken op rek. NL80RABO01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden onder vermelding van de concertdatum.
Bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

Einde 22.30 uur.

www.claudiaymanito.nl