Poëzielezing Jaap Nijstad, een lust voor oog en oor

Er zijn mensen die van beeldende kunst houden en ook die van poëzie houden. Gelukkig zijn er ook mensen die van beide houden. Zo iemand is Jaap Nijstad kunsthistoricus uit Lochem. Een begenadigd verteller die deze keer op uitnodiging van Cultuurfonds Vorden een lezing verzorgt over beeldende taal. Hoe dichters geïnspireerd raken door een kunstwerk en daar als het ware een ode aan brengen.

Verschillende dichters zijn begeesterd door een schilderij, een beeld, een gebouw of een foto. Poëtische taal kan zelf al boeiend zijn, maar als die gepaard gaat met het zien van een kunstwerk, werkt dat op meerdere zintuigen. Horen en kijken vallen samen tot een intense gewaarwording.

Op zondagmiddag 16 februari komt Jaap Nijstad bij hotel Bakker, Dorpsstraat 24, zijn poëzielezing houden. De lezing begint om 15.00 uur.

Voor donateurs van Cultuurfonds Vorden is een kaart gratis  te verkrijgen bij Bruna,(een reden u aan te melden als donateur?) anderen kunnen hier voor €10 een kaartje kopen of zich van een plaats verzekeren door €10 over te maken op rek.NL 80 Rabo 0142668931 van Cultuurfonds Vorden onder vermelding van Poëzielezing. Een kopje koffie of thee bij binnenkomst is inbegrepen.

Na afloop kan er nog nagepraat worden, ook met Jaap Nijstad.

 

U bent van harte welkom.