Het land van Staring

Op 28 juni gaat in Almen museum STAAL open (STAring ALmen) en Cultuurfonds organiseert een week later, op donderdag 5 juli bij hotel Bakker in Vorden een avond om ook in Vorden aandacht te schenken aan deze beroemde landbouwheer en dichter en schrijver. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

 

Ben Godtschalk, Staringkenner bij uitstek vertelt over de koepel van Staring, de restauratie, het raadsel en “de onbekende Staring”. Oud-huisarts Gerben Sterringa “boomt een poosje” over de geliefde bomen van Staring bij Kasteel De Wildenborch en zoemt in op “Mr. A.C.W. Staring een Verlichte Geest”. Pien Pon vertelt over haar initiatief om te komen tot museum STAAL.
Het gedicht “de Tuchtiging der Algerijnen” uit 1816 in “Boeren-Zutphensch” wordt voorgedragen door Gerard Smeenk en Willie Velhorst. Gedichten die door Staring geschreven zijn én door hem op muziek gezet werden worden rondom de pauze in het programma vertolkt door Enneke Schekman en Esther Scheerder (Mezzo Piano). Zij sluiten af met een samenzang van het “verrassend aangepaste” 4de couplet van Staring’s Vaderland.
Kortom een boeiend en veelzijdig programma.