Lezing 100 jaar “de Stijl”

Het kan u niet ontgaan zijn. Er is dit jaar al veel aandacht gegeven aan de kunstbeweging van de primaire kleuren die 100 jaar geleden mede is opgericht  door Piet Mondriaan, die hier dichtbij in Winterswijk  opgroeide. Cultuurfonds Vorden sluit zich hierbij aan.

 

Donderdag 16 november komt  Kees van der Hoeven bij Hotel Bakker  een lezing geven over deze kunststroming met grote namen als Theo van Doesburg, Gerrit Rietveld en Bart van der Leck.

Kees  laat veel beeldmateriaal  uit deze periode zien.

Het boeiende is dat “de Stijl” niet alleen zichtbaar werd in de schilderkunst, maar ook in het meubelontwerpen, in de architectuur en beeldhouwkunst en zo de hele vormgeving in de vorige eeuw beïnvloedde.100destijl

Kees van der Hoeven kwam hier al jong mee in aanraking en het heeft hem nooit losgelaten. Hij studeerde eerst vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag  en daarna kunsten aan de Vrije Academie in Amsterdam, werkte als vormgever , was eigenaar van galerie Vorm en Beeld , eerst in Zutphen en daarna in de kapel op ‘t Rijsselt in Eefde.

 

De avond begint op 20.00 uur en kaarten zijn vanaf 1 november verkrijgbaar bij Bruna in Vorden voor € 7,50 of aan de zaal voor  € 10,- Een kop koffie is bij de prijs  inbegrepen.

Screenshot_3