La Chambre du Roi

Zondagmiddag 10 maart (15.00 uur) optreden La Chambre du Roi in het Heiligenbeeldenmuseum, Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg-Vorden.

 

Vergeet niet uw museumjaarkaart te laten scannen!

Kamermuziek ensemble ‘La Chambre du Roi’ rondom Esther Visser (barokviool, klassieke viool) speelt muziek uit verschillende stijlperiodes – van Barok tot vroege Romantiek –  op authentieke instrumenten. De musici die voor verschillende bezettingen worden uitgenodigd zijn allen, net zoals de violiste zelf, internationaal optredende specialisten op het gebied van historische uitvoeringspraktijk. Ze maken regelmatig deel uit van ensembles zoals het Orkest van de 18e euw, Bach Collegium Japan, La Petite Bande en Combattimento Consort Amsterdam. Direct na de oprichting won La Chambre du Roi de titel ‘Promising Ensemble 2011’ tijdens de ‘International Young Artists’ presentation in Antwerpen.

Het doel van het ensemble is om regelmatig onbekende werken te programmeren, zoals in dit programma het Duvernoy hoornkwartet, en bij de uitvoering ervan zo dicht mogelijk bij de originele uitvoeringspraktijk van de tijd en plaats waarin het werk geschreven is te blijven. Sterk verbonden met historische bronnen en artistiek onderzoek biedt deze benadering voor het ensemble de mogelijkheid voor een kleurrijk en levendige authentieke uitvoeringspraktijk. Men krijgt een idee hoe deze muziek oorspronkelijk geklonken kan hebben en welke instrumenten de componist in gedachten had bij het schrijven. Dit komt ten goede aan de uitdrukkingskracht van de muziek en soms worden onverwachte elementen hoorbaar die met moderne instrumenten veel moeilijker te bereiken zijn.

De bezetting in dit concert is:

  • Teunis van der Zwart – natuurhoorn
  • Esther Visser              – barokviool
  • Laura Bruggen            – barokviool en barokaltviool
  • Manuel Visser             – altviool
  • Marike Tuin                 – barokcello

 

Het programma van deze middag bestaat uit werken van

  • N. Duvernoy (1765 – 1838), hoornkwartet opus 2 nr 2;
  • Haydn (1732 – 1809), strijkkwartet opus 20 nr 2;
  • W.A. Mozart (1756-1791), strijkkwartet in C, KV 157 en hoornkwintet in Es, KV 407

Toegangsprijs € 17,50

De kaarten zijn te koop bij Bruna in Vorden, Raadhuisstraat 20.
Ook kunt u kaarten reserveren door €17,50 per kaartje over te maken op rek. NL80RABO01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden onder vermelding van de concertdatum.
Bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.

Einde + 16.30 uur (inclusief korte pauze).

 

www.lachambreduroi.com