Blokfluitkwartet BRISK

Op zondag 21 juni 2020 (15.30 uur) treedt het blokfluitkwartet BRISK op in het Heiligenbeeldenmuseum, Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg-Vorden.

Vergeet niet uw museumjaarkaart te laten scannen!

 

BRISK is een term uit de Engelse Consortmuziek. Het betekent levendig, wakker en snel. En dat is precies wat BRISK is, een energiek, inventief en vernieuwend ensemble bestaande uit Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig.

BRISK heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van BRISK is dan ook spectaculair om naar te kijken.

 

Het programma Cançáo is een caleidoscoop van Spaans en Portugees repertoire, steeds gebaseerd op vocale muziek. Liederen zonder woorden op 40 blokfluiten in alle soorten en maten.

BRISK speelt muziek uit de middeleeuwen en de renaissance: virtuoos versierde liedbewerkingen van onder meer Coelho, Carreira, Cabézon en zettingen van de hymne Ave Maris stella in versies van Ortiz en Victoria. Maar er klinken ook bewerkingen van romantische muziek van Obradors en  Montes Capón, hartstochtelijk en melancholisch. Toek Numan liet zich inspireren door de Fado en schreef het opzwepende Vientos Ibéricos. Gijs Levelt, trompettist van de Amsterdam Klezmer Band, schreef de introductie en de finale voor dit programma, gebaseerd op een Sefardische melodie.

Het zal u niet verbazen dat ze lovende recensies ontvangen in binnen- en buitenland.

 

De kaarten voor dit concert zijn te koop bij Bruna in Vorden vanaf 9 mei 2020. Ook kunt u kaarten reserveren door € 17,50 per kaartje over te maken op rekening nummer NL80RABO 01426.68.931 t.n.v. Cultuurfonds Vorden o.v.v. de concertdatum. De bestelde kaarten liggen dan bij de entree op naam voor u klaar.