Blokfluitkwartet BRISK [geanuleerd]

Als gevolg van Covid-19 is het nog steeds niet mogelijk om activiteiten te organiseren.

Het bestuur heeft daarom moeten besluiten het geplande concert op zondag 20 juni as in het Heiligenbeeldenmuseum te annuleren en te verplaatsen naar een latere datum.

We brengen u op de hoogte zodra er een nieuwe datum is gepland.

 

 

Op zondag 20 juni 2021 (15.30 uur) treedt het blokfluitkwartet BRISK op in het Heiligenbeeldenmuseum, Ruurloseweg 101, 7251 LD Kranenburg-Vorden.

Vergeet niet uw museumjaarkaart te laten scannen!

 

BRISK is een term uit de Engelse Consortmuziek. Het betekent levendig, wakker en snel. En dat is precies wat BRISK is, een energiek, inventief en vernieuwend ensemble bestaande uit Susanna Borsch, Alide Verheij, Marjan Banis en Bert Honig.

BRISK heeft een enorme verzameling blokfluiten die door bouwers uit de hele wereld speciaal voor hen gemaakt zijn. Een concert van BRISK is dan ook spectaculair om naar te kijken.

 

Het programma Cançáo is een caleidoscoop van Spaans en Portugees repertoire, steeds gebaseerd op vocale muziek. Liederen zonder woorden op 40 blokfluiten in alle soorten en maten.

BRISK speelt muziek uit de middeleeuwen en de renaissance: virtuoos versierde liedbewerkingen van onder meer Coelho, Carreira, Cabézon en zettingen van de hymne Ave Maris stella in versies van Ortiz en Victoria. Maar er klinken ook bewerkingen van romantische muziek van Obradors en  Montes Capón, hartstochtelijk en melancholisch. Toek Numan liet zich inspireren door de Fado en schreef het opzwepende Vientos Ibéricos. Gijs Levelt, trompettist van de Amsterdam Klezmer Band, schreef de introductie en de finale voor dit programma, gebaseerd op een Sefardische melodie.

Het zal u niet verbazen dat ze lovende recensies ontvangen in binnen- en buitenland.

 

Zodra de kaartverkoop van start gaat vermelden we dat op onze website.